(Ranheim – Vega 3-2, Ranheim – Freidig 7-2, Ranheim – Nardo 9-3) Årets første seirerunde i 1.divisjon futsal ble tilbakelagt søndag 15.januar, og Ranheim futsal fortsatte den gode trenden før julepausen med 9 poeng av 9 mulige.

En sjokkerende tidlig start på søndagen ble innledet med kamp mot rekruttene til Vega. Vi etablerer vårt spill fra første spark på ballen og går opp i en tidlig ledelse. Utover kampen skaper vi en god del sjanser en mot en uten at vi klarer å materialisere de til mål, samtidig som Vega er farlig frempå ved anledninger. Vi har tilsynelatende god kontroll på stillingen 3-1 før rullegardinen trekkes godt ned på et av våre offensive corner-trekk. Dette utløser en kontring imot som Vega omsetter til mål kort tid før slutt. De siste minuttene er jevnspilte, men vi holder stand og vinner kampen 3-2.

bilde-15-01-2017-14-40-19
Kaptein Stian Reinertsen bytter etter å bidratt med en tidlig scoring i kampen.

Kamp nummer to for dagen ble spilt mot Freidig, et av topplagene fra fjorårets 1.divisjon. Vi møtte de til tilsvarende oppgjør før jul – en tett kamp vi til slutt vant 3-1. Søndagens kamp starter jevnspilt hvor Freidig har flere store sjanser etter gode driv fra bakre rekker, men vi slipper baklengs etter gode redninger. Vi klarer å justere oss defensivt kort tid etter, og like fort som målsjansene kommer imot, skaper vi flere sjanser og leder 4-0 etter 15 minutters spill; en ledelse vi tar med oss inn til pause.

2.omgang starter relativt jevnspilt. Freidig velger å ta ut keeper for å spille overtall de siste 10-15 minuttene av kampen og trykker oss tilbake på banen. Freidig skaper sjanser, scorer to mål og tilfører noe spenning i kampen på stillingen 5-2. Uten keeper i målet er de sårbare bakover på banen og vi kontrer inn to mål i samme periode. Kampen ender med seier 7-2.

I dagens siste kamp møtte vi Nardo. Igjen går vi opp i en tidlig ledelse og setter flere mål i første omgang. Utover i andre omgang blir kampbildet noe likt som i oppgjøret mot Freidig når Nardo tar ut sin keeper, trykker oss tilbake på banen og scorer to mål. Vi lykkes etter hvert med å bryte noen av deres pasninger, men bommer på åpent mål 3-4 ganger før vi scorer 3 mål når vi kommer nært nok målet, og vinner til slutt 9-3.

Her vises et av målene mot Nardo, Mike setter inn et knallhardt skudd:

Totalt sett en god serierunde. Vi etablerer vårt spill, scorer en del mål samtidig som flere av oss tegner oss på scoringslisten. Det tegner godt for neste runde når vi møter NTNUI og Melhus førstkommende søndag i Rosenborghallen.